Karvezetői mesterkurzus

KARVEZETŐI MESTERKURZUS

2020. AUGUSZTUS 15-22. NYÍREGYHÁZA

Szabó Dénes (1947-) a magyar és nemzetközi kórusélet kiemelkedő egyénisége. Zenei tanulmányait Miskolcon és Budapesten végezte. Nyíregyházán 1975-ben alapította meg a Cantemus Gyermekkórust, mely teljes kórusrendszerré terebélyesedett. A három világszínvonalat képviselő együttes (Cantemus Gyermekkar, Pro Musica Leánykar, Cantemus Vegyeskar) 2003-ban vált önálló intézménnyé Szabó Dénes igazgatása alatt. Karvezetőként és zenepedagógusként világszerte keresett előadója mesterkurzusoknak, konferenciáknak, USA, Ljubljana, Szlovénia, Japán, Németország, Taiwan, Magyarország, Spanyolország. Számos Nemzetközi kórusverseny zsűritagja: Budapest, Debrecen, Neerpelt , Tokyo, Bréma 3. Kórus Olimpia.

A vezetése alatt működő két kórussal számos rádió-, televízió felvétel, CD, DVD készült. Művészi tevékenysége elismeréséül 1985-ben Liszt Ferenc-díjat, 1993-ban Bartók Béla–Pásztory Ditta-díjat, 2000-ben Kossuth-díjat, 2004-ben Magyar Örökség Díjat, 2013-ban az IFCM életműdíját, 2014-ben a Nemzet Művésze kitüntető címet , 2017-ben a japán kormány “A Felkelő Nap Arany és Ezüst Sugarainak Rendje” kitüntetését, 2019-ben KÓTA életműdíjat kapott.

Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével, a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar és a Pro Musica Leánykar közreműködésével betekintést nyerhet a kórusvezetés titkaiba. A hét során pályakezdők és gyakorló karvezetők egyaránt hasznos karvezetés-technikai és előadói tapasztalatokat gyűjthetnek. A kurzust a Cantemus Gyermekkar és a Pro Musica Leánykar különleges hangversenye zárja, melyet a résztvevő karvezetők vezényelnek.

A kurzus résztvevői a mesterkurzussal egy időben megrendezésre kerülő XIII. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál eseményeinek is részesei.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK
A kurzus aktív és passzív hallgatók részére egyaránt nyitott.*

RÉSZVÉTELI DÍJ
Aktív résztvevőknek 100.000 Ft • Passzív résztvevőknek 70.000 Ft
A részvételi díj kollégiumi szállást, és teljes ellátást tartalmaz.
(2020. augusztus 15. vacsorától augusztus 22. reggelivel bezárólag)

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
2020. május 31-ig a részvételi díj befizetését igazoló csekk másolatával:
NYÍREGYHÁZI CANTEMUS KÓRUS
4400 Nyíregyháza Vay Ádám krt. 18.
Tel./fax: +36 42 508 708
web: www.cantemusfestival.org.hu
e-mail: mail@cantemus.hu

XIII. Cantemus Fesztivál mesterkurzus részvételi díj
OTP Bank: 11744003-16822768-10010000

 

*Megjegyzés: amennyiben Ön kórusával együtt részt vesz a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválon nem tanácsoljuk, hogy ezzel egy időben a karvezető mesterkurzuson is részt vegyen, mert az időbeosztás ezt nem teszi lehetővé.

 

Jelentkezési lap

Others

Application forms / Jelentkezési lap
Scores / Kották
Downloads / Letöltések
Concert venues / Helyszínek
Qualifying competition / Minősítő verseny
Jury / Zsűri
Opinion / Vélemények
Cantemus Choral Institute webpage
Touristic info / Turisztikai információk

Gallery / Képgaléria

Conditions of Partipicipation for Choirs / Részvételi feltételek

Qualifying Competition / Minősítő verseny

Conducting Mastercourse / Mesterkurzus