Karvezetői mesterkurzus

2022. AUGUSZTUS 15-22. NYÍREGYHÁZA
Szabó Dénes
Szabó Dénes - Kossuth-díjas, Liszt-díjas karnagy

Életútja, tevékenységei

A magyar és nemzetközi kórusélet kiemelkedő egyénisége. Zenei tanulmányait Miskolcon és Budapesten végezte. Nyíregyházán 1974-ben alapította meg a Cantemus Gyermekkórust, mely teljes kórusrendszerré terebélyesedett. A három világszínvonalat képviselő együttes (Cantemus Gyermekkar, Pro Musica Leánykar, Cantemus Vegyeskar) 2003-ban vált önálló intézménnyé Szabó Dénes igazgatása alatt. Karvezetőként és zenepedagógusként világszerte keresett előadója mesterkurzusoknak, konferenciáknak: USA, Ljubljana, Szlovénia, Japán, Németország, Taiwan, Magyarország, Spanyolország. Számos Nemzetközi kórusverseny zsűritagja: Budapest, Debrecen, Nerpelt, Tokyo, Bréma

Eredmények

A vezetése alatt működő két kórussal számos rádió- és televízió- felvétel készült, valamint 11 CD, 1 DVD. Művészi tevékenysége elismeréséül 1985-ben Liszt Ferenc-díjat, 1993-ban Bartók Béla–Pásztory Ditta-díjat, 2000-ben Kossuth-díjat, 2004-ben Magyar Örökség Díjat, 2014-ben a Nemzet Művésze kitüntetést, 2017-ben a „A Felkelő Nap Arany és Ezüst Sugarainak Rendje” japán kormánykitüntetést kapott.

Mit ajánl a mesterkurzus?

Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével, a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar és a Pro Musica Leánykar közreműködésével betekintést nyerhet a kórusvezetés titkaiba. A hét során pályakezdők és gyakorló karvezetők egyaránt hasznos karvezetés-technikai és előadói tapasztalatokat gyűjthetnek. A kurzust a Cantemus Gyermekkar és a Pro Musica Leánykar különleges hangversenye zárja, melyet a résztvevő karvezetők vezényelnek. A kurzus résztvevői a mesterkurzussal egy időben megrendezésre kerülő XIII. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál eseményeinek is részesei.

hu_HUHungarian
Verified by MonsterInsights